In gesprek over de nieuwe wijk Bovenduist

Wat vind jij? In de polder aan de westkant van Vathorst bouwen we de komende jaren er ruim 3.000 huizen en een bedrijventerrein bij: Bovenduist. Hoe zorgen we dat dit over 15 jaar een fijne wijk is om in te wonen, werken en te verblijven? Waar moeten we dan extra op letten? Dat willen we horen van onze (toekomstige) inwoners en ondernemers. 

We verzamelen de reacties om te zien of en hoe we deze in het ontwikkelkader voor Bovenduist kunnen opnemen. Dat is een lijst met afspraken waaraan deze ontwikkeling moet voldoen. 

Jij kunt ook meepraten. We zijn benieuwd naar wat jij belangrijk vindt voor Bovenduist.

Hoe je kunt meedoen

Optie 1: vul de online vragenlijst in

Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en kan tot en met 31 augustus 2024.

Geef je liever je mening op papier? Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 033 en we sturen de vragenlijst per post naar je toe.

Optie 2: kom langs bij de koffiebus

Kom praten over het ontwikkelkader voor Bovenduist en ga met de gemeente in gesprek over wat jij belangrijk vindt bij deze ontwikkeling.

  • Datum: vrijdag 6 september
  • Inloop: 13.00 uur – 17.00 uur
  • Locatie: Winkelcentrum Vathorst

Gespreksavond op 12 september

Na de zomer organiseren we op donderdagavond 12 september van 19.00 uur tot 21.00 uur een gespreksavond in Vathorst. De locatie maken we later bekend. We bespreken dan de uitkomsten van de vragenlijst en de koffiebusgesprekken en toetsen mogelijke oplossingen. Je kunt je alvast aanmelden voor deze avond.

Over het ontwikkelkader

De gemeenteraad heeft de uitgangspunten voor Bovenduist vastgesteld. Deze punten zijn samengevat in een visie op Bovenduist. We gaan nu samen met inwoners en ondernemers invulling geven aan die uitgangspunten. Dat doen we door afspraken te maken waaraan de ontwikkeling moet voldoen en die vast te leggen in een ontwikkelkader. Dat kader maken we in een aantal stappen.

Voor vragen

Heb je een vraag? Stuur ons een mail: bovenduist@amersfoort.nl.

Zie ook 

 

Cookie settings