Openbare laadpalen

De gemeente Amersfoort wil schoon vervoer stimuleren, waaronder elektrisch rijden. Elektrisch rijden is schoner, stiller en en draagt bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Steeds meer inwoners van Amersfoort maken de overstap naar een hybride of elektrische auto. De vraag naar openbare laadpalen groeit. We willen graag aan deze vraag voldoen. We hebben voor alle wijken in kaart gebracht waar de komende jaren openbare laadpalen geplaatst kunnen worden. Hiermee willen we naar een dekkend netwerk van openbare laadpalen in Amersfoort. Niet iedereen heeft immers een oprit waar een eigen laadpaal kan staan.

De reactietermijn is gesloten

De afgelopen weken kon je via deze website reageren op mogelijke plekken voor nieuwe openbare laadpalen in jouw buurt. De reactietermijn is voorbij en reageren kan niet meer. We bedanken iedereen die een reactie heeft gegeven en heeft meegedacht. Lees hieronder wat we met de reacties gaan doen en wat de volgende stappen zijn.

Hoe nu verder?

We gaan alle reacties lezen. Per locatie overwegen we of deze wordt aangepast op basis van de reacties. Daarna wordt het aangepaste laadpalengrid met alle locaties voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het college van burgemeester en wethouders neemt hierna in één keer een besluit over alle voorgestelde locaties voor de laadpalen. Het besluit wordt na 15 december bekendgemaakt. Bij het besluit zit een reactienota. Hierin staat wat we met de reacties hebben gedaan en welke locaties zijn aangepast. Bij het besluit zit ook een document met de definitieve locaties voor de laadpalen. 

Nadat het college van burgemeester en wethouders heeft besloten, plaatsen we een kaart met de vastgestelde locaties op www.amersfoort.nl/laadpalen. We verwachten dit begin volgend jaar te kunnen doen.

Jij kent jouw buurt het beste

Zijn de locaties in jouw straat volgens jou ook geschikt? Zo niet, wat hebben wij over het hoofd gezien? Of weet jij een andere plek in jouw straat? Kijk op de kaart, klik op de locatie waar je op wilt reageren en vul het reactieformulier in. Je kunt tot 17 november 2020 reageren.

Dekkend netwerk

Op de kaart staan de bestaande laadpalen en de mogelijke plekken voor de nieuwe laadpalen. Alle laadpalen samen vormen in de toekomst een dekkend netwerk voor Amersfoort. Een laadpaal komt er pas als er een aanvraag is en deze wordt toegekend. Of als uit de gegevens blijkt dat een bestaande laadpaal in de buurt te vaak bezet is. Lees hier meer over het aanvragen van een openbare laadpaal.

De voorwaarden voor de locatie

Bij het zoeken naar de geschikte plekken voor openbare laadpalen, hebben wij rekening gehouden met een aantal voorwaarden:

  • Of er planten, struiken of bomen staan. De gemeente haalt geen groen weg voor het maken van een laadpaal.
  • Of er een geschikte elektriciteitskabel in de grond ligt.
  • Of er voor voetgangers tenminste 90 cm loopruimte achter de laadpaal over blijft.
  • Een laadpaal komt voor of naast twee openbare parkeerplekken.
  • De laadpaal wordt bij voorkeur geplaatst bij haaksparkeervakken. Dit zijn parkeervakken die dwars, met de korte kant, tegen de weg aan liggen.
  • Een laadpaal mag de vrije doorgang voor hulpdiensten niet hinderen. Een laadpaal wordt daarom niet voor de uitgang van een brandgang geplaatst.
  • Een laadpaal wordt bij voorkeur niet voor voordeuren of ramen van woningen geplaatst.

Lees hier de Beleidsregels

Vragen

Heb je een vraag? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Ben je niet in de gelegenheid om per computer of online op de kaart te reageren? Bel ons gerust. We zijn van maandag tot en met vrijdag  bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur. Ons telefoonnummer is 14033. Je krijgt dan een medewerker van ons Klant Contact Centrum aan de lijn.

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen